Home
Actueel
Vieringen
Kroniek
St. Gerlach
Parochie
Kerkgebouw
Heiligdom
Pelgrimage
Schatkamer
Links
Adressen

Parochie St. Gerlach te Houthem


ACTUELE ZAKEN

Evenementenkalender

Bekijk ook onze FacebookpaginaTENTOONSTELLING 'SANTIAGO CODEX'
VAN CONSTANTIJN MOLENKAMP

De Santiago Codex is van 5 juli tot en met 15 september te bezichtigen in het heiligdom St. Gerlach, Onderstestraat 1, 6301 KA Houthem-St. Gerlach.

LEES VERDER

17-6-2018

ORGELCONCERTEN 2018

Ook dit jaar organiseert de Stichting Kerkconcerten Houthem St. Gerlach in de zomer weer 4 orgelconcerten in de St. Gerlachuskerk. De concerten maken tevens deel uit van het Orgelfestival Limburg 2018 van de Stichting SOL (Samenwerkende Orgelvrienden Limburg).

LEES VERDER

7-6-2018

BIJZONDERE / AFWIJKENDE KERKDIENSTEN
EERSTE HELFT 2018

Overzicht van de bijzondere / afwijkende kerkdiensten
voor de cluster Berg en Terblijt - Broekhem-Houthem
Eerste helft 2018

 DOWNLOAD OVERZICHT


22-1-2018

MISSTIPENDIA EN KERKBIJDRAGEN 2018

De Diocesane Financiële Commissie van het bisdom Roermond heeft voor parochies in Limburg de volgende tarieven voor misstipendia en kerkbijdrage voor 2018 vastgesteld. Alle bedragen zijn enigszins verhoogd ten opzichte van 2017

ZIE OVERZICHT

18-1-2018

GERLACHUS VAN SCHOOLPLEIN NAAR HEILIGDOM

De basisschool start binnenkort met het project: Gerlachus van schoolplein naar Heiligdom.
Op deze site staat de leerkrachtenhandleiding, de lesbrief voor de kinderen en het Gerlachuslied (tekst, notatie en melodie).
 

De brochure Met Gerlach op reis, is geschikt voor kinderen t/m 12 jaar. Een mooie verhaal over het leven van Gerlach. Het verhaal vertelt over het bezoek aan plaatsen, in en rondom de Gerlachkerk, die voor Gerlach een grote betekenis hadden of zelfs zijn naam dragen. Deze brochure is te downloaden. LEES VERDER


12-8-2014 / 10-1-2017

ICOON VAN ST. GERLACHUS


Het door de heer Hüsstege gemaakte icoon van Gerlach,
speciaal voor onze kerk gemaakt en in 2016 aan de parochie geschonken.

Op zaterdag 17 september 2016 – feestdag van de H. Hildegard van Bingen – heeft het nieuwe icoon van Sint Gerlach een vaste plaats gekregen in de dagkapel van Houthem (Gerlachuskapel).


klik op een foto voor vergroting

Diverse parochianen, genodigden en gasten waren hierbij aanwezig, waarbij ook twee “blauwe zusters” (Dienaressen van de Heer en de Maagd van Matará) uit Brunssum.
Na een korte plechtigheid in de kapel, waar de nieuwe icoon haar vaste plaats kreeg, is men naar het reliekschrijn in de kerk gegaan. Hier overhandigde pastoor Burger een reliek van St. Gerlach aan de zusters.
Zij brengen het reliek aan de “blauwe zusters” in Oud-Valkenburg zodat ook aldaar een relikwie van St. Gerlach in hun midden zal zijn.
Na afloop van de overhandiging was er een informeel samen zijn de parochiezaal.


17-9-2016

RICHTLIJNEN NIEUWE GRAFMONUMENTEN OP OUDE KERKHOF hOUTHEM

Deze richtlijnen zijn vastgesteld door het kerkbestuur van de parochie St. Gerlach, na advies door de parochieadviesraad, op 25 september 2006.
LEES VERDER

6-11-2006

DEPENDANCE CAROLUSHUIS ("Postorderbedrijf" Bisdom Roermond)
IN HOUTHEM

Het infocentrum van het Bisdom is vanaf 1 september 2004 omgevormd tot Carolushuis, een verzendhuis met in totaal zeven zicht- en afhaallocaties: Roermond, Gennep, Horst, Susteren, Houthem-Sint Gerlach, Heerlen en Kerkrade. Al deze locaties zullen minimaal twee keer per week geopend zijn.
LEES VERDER >

1-9-2004