Home
Actueel
Vieringen
Kroniek
St. Gerlach
Parochie
Kerkgebouw
Heiligdom
Pelgrimage
Schatkamer
Links
Adressen

Parochie St. Gerlach te Houthem


EVENEMENTENKALENDER


FOTO-EXPOSITIE EN LEZING OVER LOURDES

De fototentoonstelling ‘Lourdes in Beeld’, in heiligdom Sint Gerlach in Houthem, is vanaf zaterdag 5 juni weer te bezoeken.

Lourdes 1938 - o.a. pastoor Ribbergh, Pierre Houben en mevr. Ackermans
(foto: Heemkundevereniging Houthem-St. Gerlach)

De tentoongestelde foto's maken de bezoekers bewust van uiteenlopende inzichten en belevenissen over Lourdes. De verschillen tussen de oude en recente beelden leveren een bijdrage aan de beeldvorming van toen en nu.

De beelden laten vooral het grote aantal overeenkomsten op een verrassende wijze zien. Hier zijn woorden gauw te veel en spreken de beelden voor zich. Deze beelden vertonen veel spontane ernst en humor. De oprechte intentie van de pelgrim straalt eveneens hiervan af.

De getoonde beelden zijn getuige van de ervaringen van mensen die in Lourdes gemeenschappelijkheid en zielrust zoeken. Het beeld dat mensen van Lourdes hebben is heel divers. De een ziet de sereniteit aan de grot, terwijl een ander de enorme mensenmassa's opvalt. Een derde heeft alleen oog voor de winkeltjes met de enorme hoeveelheid devotionalia, terwijl weer iemand anders onder de indruk raakt van de liturgievieringen op de plek die zieke en gehandicapte pelgrims in Lourdes innemen.


Lezing

Matheu Bemelmans, woordvoerder van Bisdom Roermond en hoofdredacteur van ‘Lourdes, Magazine voor de Pelgrim’, houdt zaterdag 12 juni een lezing over het wereldberoemde bedevaartsoort. Deze begint om 15.00 uur.

‘Lourdes in Beeld’ kan tot en met 4 juli van maandag tot en met zaterdag tussen 10.00 en 16.30 uur worden bezocht. De entree is gratis dan wel een vrije gave.

De basismaatregelen van het RIVM blijven voorlopig wel van toepassing. Dat wil zeggen: mondkapje, handen desinfecteren bij binnenkomst en anderhalve meter afstand houden.

4-6-2021


 
 
Copyright © Fons Heijnens 2004-