Home
Actueel
Vieringen
Kroniek
St. Gerlach
Parochie
Kerkgebouw
Heiligdom
Pelgrimage
Schatkamer
Links
Adressen

Parochie St. Gerlach te Houthem


EVENEMENTENKALENDER

ORGELCONCERTEN

De Stichting Kerkconcerten Houthem St. Gerlach organiseert deze zomer weer een mooie serie orgelconcerten.
Alle concerten beginnen om 20.00 uur en zijn vrij toegankelijk. Aan het eind van het concert is er de mogelijkheid om een vrijwillige bijdrage te geven ter bestrijding van de kosten.

Voor meer informatie: KLIK HIER

5-7-2021


TENTOONSTELLING KATHOLIEKEN
IN BISDOMMEN AKEN EN ROERMOND

De tentoonstelling "Katholieken in de bisdommen Aken en Roermond in WO II (1933-1945)" gaat over de keuzes die katholieken maakten in de Tweede Wereldoorlog (en in de periode daarvoor).
Ze werden geconfronteerd met een agressief en veelbelovend nationaal-socialisme dat een Nieuwe Mens wilde scheppen op basis van een nieuw heidendom en een verheerlijking van het Germaanse ras. De katholieke kerk moest daarvoor wijken.
Bleven de katholieken trouw aan hun bisschop en aan Christus? Bleven ze trouw aan de katholieke organisaties of lieten ze zich verleiden door de NSB en de NSDAP, die de nieuwe leer in Nederland en Duitsland verkondigden? Hielpen ze de vervolgden en slachtoffers van de nationaalsocialisten, waren ze onverschillig en keken ze weg of werden ze zelf daders?
Portretten van pastoors, kapelaans, politici, soldaten en burgers geven in de tentoonstelling antwoorden op deze vragen.

Deze tentoonstelling is te bezoeken in heiligdom St. Gerlach, Onderstestraat 1, te Houthem-St. Gerlach.

Een bezoek is mogelijk van 13 juli t/m 4 september op maandag t/m zaterdag van 10.00- 16.30 u, (zondag vanaf 10.30 uur).

De entree is vrij. Een bijdrage voor de instandhouding van het heiligdom wordt zeer gewaardeerd.

30-6-2021

 
 
Copyright Fons Heijnens 2004-